dimecres, 20 d’agost del 2008

Esportiva en les Bouillouses

El diumenge 10 d’Agost de 2008, aprofitant que estàvem per terres ceretanes, l’Esther i jo, va manar a investigar un sector d’escalada esportiva que ens havien recomenat. El sector no està lluny de Puigcerdà, està en la Cerdanya Francesa (o catalana nord), a proa de Mont-Louis, al parc de les Llacs de les Bolloses , o com li diuen des de fa un temps “Lacs des Bouillouses” (*).

Bé, a lo que anavem…. El sector està molt bé, és granit, està en un marc incomparable. Inconvenients?, no és gaire alt i has d’arribar en bus…
.
Escalada esportva en les Bouillouses

Per arribar-hi hem d’anar fins a Mont-Louis i d’allà seguir les senyals cap a els Llacs de les Bouillouses. A l’entrada del parc deixem el cotxe i prenem el bus, hi ha un cada 15 min. I l’últim surt a les 9h. Aviseu al conductor que voleu baixar en la zona d’escalada. Hi han dos parades, nosaltres vam parar en la primera.


Ver mapa más grande

No tenim ressenyes, però la banda de l’esquerra són vies fàcils IV - V, i més cap a la dreta trobem V+, 6a, 6c, 6b..
La roca és molt bona, i estareu sols en un paratje acollonant...
.

.
.
.
.
.
.
.
.
Cutrescaladors
C.om identificar a un cutrescalador?¿:
.
1_ Bossa de magnessi- mitjó

2_ Parxe de bici per recauxutar un peu de gat .
.
.
.






.
.
.
.
.(*)(Es curiós com l’Estat Francès, tot i proclamar la llibertat i la fraternitat, és opressor de cultures. M’he trobat que la majoria de joves francesos que he conegut, reneguen de la seva cultura “regional”. Els hi fa vergonya parlar la llengua dels seus pares o avis, la infravaloren i diuen que son llengües de poble, d’avis, que no van en lloc.
Poder és normal, l’estat fica facilitats per que això passi: Si us heu fixat al creuar la frontera, en la suposada Catalunya Nord, els carrers, no es diuen “carrer”, tot i ser suposadament catalans, sinó que allà estan senyalitzats com a “rue”… aquí costa de trobar alguna “calle”... també m’he trobat en la estranya situació de descriure el mapa de llengües a una francesa, alsaciana, d’uns 25 anys, ben escolaritzada, que amb admiració, descobria que existia una llengua que s’anomena Occità, que en el sud es “parlava” Català i Euskera i que hi ha una regió que parla Bretò… i per que collons la Guingueta d’Ix li diuen Bourg Madame!!??... entre d’altres cosetes…)

1 comentari:

CARLES ha dit...

EL COMPLEXE D'INFERIORITAT D'ESPANYOLS I FRANCESOS ELS HA PORTAT A ELIMINAR TOTS AQUELLS QUE NO PENSAVEN COM ELLS I OFERIEN RESISTÈNCIA CULTURAL,POLITÍCA O ARMADA A LA SEVA OCUPACIÓ.
I TENINT PODER I EL SUPORT DE LA RESTA DE NACIONS-ESTAT D'EUROPA SEGUEIXEN EN LA SEVA ACCIÓ D'ANORREAR TOTES LES CULTURES PER ELLS MINORITZADES, QUE NO MINORITARIES.

NI FRANÇA, NI ESPANYA...
PAÏSOS CATALANS.