dilluns, 11 d’agost del 2008

Gorges de Núria

Fotos i vídeos: Raúl Rodríguez
.
El passat diumenge 3 d’agost, havien quedat amb la gent de CIMA per anar a fer un barranc que ja tenia ganes de fer... les Gorges de Núria.

Vam pujar el Raul, l’Esther i jo des de Manresa direcció Queralbs. En algun moment aquesta direcció va canviar a Girona, però la vam rectificar al cap d’una bona estona d’empanamenta conjunta...

Encara no se com vam arribar just a temps a Queralbs, on ens vam trobar amb la resta de l’expedició: l’Ivan, en David, el Sergio, l’Àlex i en Pitu.

Per arribar fins a l’inici del primer tram del barranc hi ha dos opcions:
1_ Caminant des de Queralbs (2h aprox)
2_ Agafant el cremallera (es necessari ser un pel exhibicionista per pujar-se en gallumbos al vagó...) i baixar fins el punt d’inici. (45min)

Nosaltres vam optar pel cremallera... Si feu això heu de descendir pel camí del monestir cap a Queralbs. Quan, tant el riu com el cremallera us quedin a mà dreta i desprès passar una cascada rollo “cua de cavall” d’Ordesa, però més petita; en una recta, veureu un camí que baixa pel mig del bosc i va a buscar una presa que serà l’inici del primer tram.
Es una mica difícil de trobar...
.
Gorges de Núria
.

Per a més info:
.
Un cop en la pressa l’Àlex fa una mica d’ingenier i intenta desviar una mica de cabal riu avall... la diferència es prou significativa. Wuenu, ens disfressem i comencem pel ràpel de 14m... Collons si està freda!! Cagunlaputa... pateixo per la falta d’escarpins i uns guants totalment inservibles.

Passem un resalt i ens encarem a un bonic tobogan de 7 metros. El segueix un peazo tobogan de 17, part del qual és volat. És poder el plat més fort del barranc, així que a disfrutar-lo!!... Nosaltres ens vam trobar una corda d’uns dos metres que ens va ajudar a posicionar-nos.
.
.
Segueixen dos ràpels, l’últim de 14m, pots ràpelar fins a una repisa i d’allà fer un salt... quan estàvem a baix vam veure tres penjats que feien tobogan... sortien propulsats de la cascada... queda pendent de provar...

Ya hem acabat el primer tram... hi ha un salt des d’un pont, opcional, el “Salt del Sastre”. Molt estètic, de 12 metros... val la pena provar-lo.
D’aquí seguim el camí del cremallera direcció Queralbs i passat un pont en tornem a endinsar en el barranc per fer el segon tram. Comença amb un ràpel de 18m, segueix un destrepe i un saltet d’uns 9m. A continuació ve un saltet curt però que hem de saltar lo més lluny possible. De seguit ve un salt de 9 metres força maco... hi ha la possibilitat de fer un salt des de més amunt, l’Esther, l’Àlex i el David s’ho van mirar però és una autèntica burrada.

Ens apropem a un indret molt guapo... són uns 30m de caiguda, diuen que es pot fer tobogan... no ho se, ho veig massa... hi ha la possibilitat de fer una espècie de via ferrata pel cantó esquerre. Al final trobem una instal·lació des d’on podrem ràpelar: uns 25m. El que vam fer es deixar uns 20m de corda per obligar-nos a saltar uns 5 metres. La cavitat que forma el gorg en aquest tram és del tot espectacular, val la pena entretenir-se mirant-la.

Finalment ens trobem un últim salt de 8m i acabem el segon tram.

El tercer tram és del tot prescindible. Nosaltres el vam fer, però no val la pena, tan sols hi ha un ràpel fraccionat de 23m, la resta es “caminar” superant blocs i més blocs...

Finalment vam anar a petar a la central hidroelèctrica, d’allà ens quedaven uns 15m caminant carretera amunt fins agafar el cotxe.

Un dels barrancs més macos i famosos de Catalunya,... i amb raó....

1 comentari:

Amylois ha dit...

escolteuuuuuuuuuuuuuuuuuuu jo vull na aquiiiiiiiii, a on fan escursions....jopetas!!!